header med betalingskort

Dangate introducerar en annan av de ledande amerikanska leverantörerna för svenska and- och gåsjägare – nämligen Haydel´s Game Calls

Haydel´s Game Calls är ett familje företag där både grundaren Eli Haydel och hans två söner har fått världsomspännande erkännande för kvaliteten på deras lockpipor som har gett dem många mästerskap i USA.

Eli Haydel föddes i Raceland, Louisiana, där Mississippifloden är ett sant mekka för and- och gåsjakt. Jakt var en viktig del av familjelivet och musik också. Som 14-åring började Eli spela klarinett och saxofon utan att använda en lärare – han lärde sig spela genom att lyssna på rätt toner.

Hans passion för jakt och musik gjorde Eli till en framstående användare av lockpipor, och han grundade Haydel’s Game Calls, Inc. i 1981. Eli tillbringade otaliga garagetimmar med att utveckla lockpipor som kan användas även när pipan är blött. Ett välkänt problem som han själv var mycket frustrerad över, så en lösning fick hittas. Det lyckades fullt ut och sedan dess har Haydel´s Game Calls haft en enorm efterfrågan.

Efter Elis död i 2014 tog sonen Rod Haydel över den dagliga driften av företaget, och liksom sin far är han både en passionerad jägare och en skicklig musiker. De är båda införda i “Shreveport Sports Hall of Fame” och Rod spelar en central roll i den vidare utvecklingen av Haydel´s program av lockpipor.

header med betalingskort