Klimatkompenserade försändelser

Dangate prioriterar klimatkompenserad leverans och hållbara förpackningar

När du köper din jaktutrustning från Dangate, får du som standard en klimatkompenserad leverans utan extra kostnad, vilket gör det enkelt för dig som kund att stödja initiativ som syftar till att minska vårt klimatavtryck. Vi ser till att våra partners inom frakt och logistik arbetar målinriktat med att minska CO2-utsläppen och erbjuder att klimatkompensera den transport de står för.

Klimatkompensation är inte den ideala lösningen, men så länge den nuvarande tekniken och infrastrukturen inte kan minska CO2-utsläppen helt från början, är det ett av de bästa alternativen inom transportsektorn att kompensera för CO2-avtrycket. Du kan läsa mer om de olika transportörernas klimatfokus nedan:

På Dangate har vi under många år tagit emot kartonger och fyllnadsmaterial från stadens näringsidkare eller medborgare som kommer förbi och lämnar sitt använda förpackningsmaterial. Vi återanvänder det för våra försändelser och minskar därmed behovet av att köpa nytt förpackningsmaterial avsevärt. Om du ibland undrar varför din leverans från Dangate kommer i en låda från frisörartiklar eller vinflaskor, så har du fått ett paket med minskat klimatavtryck. Det är ju i grund och botten bara en låda som ska transportera dina beställda varor säkert från vårt lager till dig!

Om du har en viltkamera eller funderar på att köpa en, så har vi modeller som drivs av uppladdningsbara batterier eller tillhörande powerbanks och solpaneler, vilket ersätter behovet av ett stort antal batterier som måste deponeras efter användning.

Dangate säljer kvalitetsprodukter som håller för användning år efter år. Jaktutrustning som varar länge är inte bara mer njutbart under jakten, utan mindre avfall minskar också belastningen på vårt klima.