ÅTELKAMERA GUIDES

Spypoint är en kanadensisk produkt och är relativt nya på marknaden.
Men det lyckas Spypoint att få riktigt bra recensioner i USA test och har testvinnare under våren 2010 i ett test i en stor tysk jakttidning (se test). Spypoint känne tecknas av en mycket enkel och okomplicerad operation. Åtelkameror reagera snabbt på rörelservakten och bildupptagning. Spypoint kamaror tar bilder på en imponerande lång avstand och otvivelaktigt marknadens längsta räckvidd för IR-blixt (Infraröd). SPYPOINT kameror erbjuder de bästa möjliga bilderna på marknaden. De uppnår sin framgång med hjälp av optisk kvalitet som matchar deras elektronstruktur. Med andra ord, dem använda exempelvis 5MP lins på 5MP kameror. Många vilt kamera tillverkare erbjuda en 5MP, men med en lägre kvalitet lins och steg upplösning med programvara interpolation. Detta gör det mycket svårt att zooma in och förstora bilder utan distorsion.
 
SPYPOINT IR lysdioder är med ett varierande antal lysdioder, LED vinklar 10 °, 25 ° och 40 ° som skapar klarare och bredare ljus. Många av våra konkurrenter tillverkar sina kameror med endast 10 ° LED.
 
SPYPOINT kameror huset är mycket robusta och har använt några av de bästa i både elektroniska och plastkomponenter, så att de kan leverera en jämn kvalitet. Dagbilleder är några av de bästa på marknaden. Med det nya åtelkameror typ IR-6 och IR-8  förbättras IR-belysning och överträffas endast av Rexconcy, vilket är en lång dyr kamera. 

SPYPOINT vilt kameror är utformade för att fungera i kallt väder, särskilt i kombination med ett uppladdningsbart litiumbatteri eller 12 volt kit, vilket är mindre påverkas av kyla.

Och så har Spypoint en av de största tillbehörsprogram för sitt vilt kameror. B.la fås ett större urval av uppladdningsbara batterier, som också kan kopplas solceller. Detta säkerställer konstant batteri på vilt kameran, som också hjälper de jägare som har mycket långt till deras jaktmarker, eller de kunder som kommer att använda den för att övervaka sin egenom.

Hur lägger jag mitt åtelkamera för att skicka MMS / E-posta bilder till mig? 
För att ställa in sitt MMS åtelkamera för att skicka MMS / E-post med bilder från åtelkameran är inte så komplicerat som det kan verka. 
Här kommer vi att ge en instruktion för att hjälpa dig med rätt inställning 
Vi granskar inställningen till Spypoint och Bolyguard åtelkameror.
BolyGuard / Scout Guard, är 2 märken från samma tillverkare. 
Producent BolyMedia utvecklar och tillverkar de mest berömda åtel kameror på marknaden.
Kamerorna får riktigt bra recensioner i olika amerikanska test, och nu har Boly Media kommit med en helt ny vilt MMS kamera.
Kamerorna är snabba till att upptäcka rörelse och till att ta bilder.
Konstruktionen är solid och kompakt och batteriets livslängd är lång. Kontrollenhet för 550V IR, 560V och 570V IR är en separat enhet som ger lägre strömförbruk.
Modell 570 har lanserats som nyheterna våren 2010.
Eftersom konstuktionerna av dessa typer av kameror har funnits på marknaden några år, så är utvecklingskostnaderna också betalda.
Därför sälgs dessa vilt kameror till ett mycket attraktivt pris.
 
Producent BolyMedia var en av de första med viltkamera och har ett antal patent som bidrar till att säkerställa att deras produkter få bra recensioner.
I USA sälger Bolymedia sina produkter under varumärket ScoutGuard.
I Europa hör märket ScoutGuard till ett annat företag, så därför kan dessa kameror inte säljas lagligt här, under namnet Scoutguard.
De säljs därför under namnet BolyGuard. Varumärket BolyGuard tillhör BolyMedia. Se bifogad fil.http://www.huntingcamonline.com/press_release.html
Det finns leverantörer som hävdar att denna kamera bara är original om de är märkta HCO. Det är inte sant!
I Nordamerika säljs dessa kameror under varumärket ScoutGuard, av företaget HCO.
 
Dangate är enda agent / exklusiv leverantör av BolyGuard vildtkamera i Danmark och Sverige. Därför måste alla återförsäljare av BolyGuard vilt kamera i Danmark och Sverige ha vår accept innan de kan erbjudas.
Om dessa viltkameror ska vara från den ursprungliga tillverkaren, så bör den ha en logotyp  med HCO eller BMC (Boly Media Communications). Se listan över våra godkända återförsäljare.

Alla andra enheter som säljer BolyGuard- vilt kameror eller är användare av BolyGuard varumärket i Danmark och Sverige utan vårt accept bryter mot någon av de befintliga exklusiva rättigheter och upphovsrätt.
Vi uppmuntrar dig att anmäla obehöriga försäljning omedelbart.

Vi förbehåller oss rätten att inleda rättsliga förfaranden för eventuella skador eller förluster orsakade av olagliga handlingar i samband med detta exklusiva distributionsavtal.

 
Dangate finns inga extra kostnader för felsökning. Vi utför själv service och därför kan du vara säker på att du snabbtfår din Bolyguard viltkamera tillbaka från service.
 
Dangate tillhandahåller prisskydd för dessa produkter. Hittar du liknande produkt billigare, då säljer Dangate för sammapris och drar ytterligare 10% från priset.

Download Bolyguard BMC software (v. 2.9.0.6 til Windows) NY
Uppsätning av åtelkamera Bolyguard
BG310-M, BG584, BG636, BG500 SERIES, SG885MK-14mHD, SG880MK-14mHD, SG880MK-12mHD, SG550M-12mHD, MG983G-12mHD, MG982K-12mHD, MG883G-14mHD, MG883G-12mHD, MG882K-14mHD, MG882K-12mHD, MG984G-30M, MG983G-30M, SG880MK-18mHD, MG983G-36M, MG984G-36M, BG668, LY54-K24M, LY52R18M, LY53-K24M

Download Bolyguard BMC software (v. 2.9.0.3 til Windows)
Uppsätning av åtelkamera Bolyguard
G882K-12mHD, MG882K-14mHD, MG883G-12mHD, MG883G-14mHD, MG982K-12mHD, MG983G-12mHD, MG-983G-30M, MG983G-36M, MG983G-A, MG984G-30M, MG984G-36M, MG984G-V, SG550M-12mHD, SG880MK-12mHD, SG880MK-14mHD, SG880MK-18mHD.

Download Bolyguard BMC software (v. 2.6.0.22 til Windows)
Uppsätning av åtelkamera Bolyguard
BG500 Series, MG882K-12mHD, MG882K-14mHD, MG883G-12mHD, MG883G-14mHD, MG982K-12mHD, MG983G-12mHD, MG983G-30M, MG983G-A, MG984G-30M, SG550M-12mHD, SG880MK-12mHD, SG880MK-14mHD

Download Bolyguard BMC software (v. 2.0.0.15 til Windows)
Uppsätning av åtelkamera Bolyguard
BG500 series, MG882K-8MHD, MG982K-10M, MG983G-12M, SG550M-8MHD, SG880MK-8MHD

Download Bolyguard BMC software (v. 2.5.5.4 til Windows)
Uppsätning av åtelkamera Bolyguard
BG500 series, MG882K-12M, MG882K-14MHD, MG883G-12M, MG883G-14M, MG982K-12M, MG982G-12M, MG983G-12M, MG983G-30M, MG983G-A, SG550M-12M, SG880MK-12M, SG880MK-14MHD

Som med allt annat, är det viktigt att du övervakar och underhåller ditt åtelkamera ett par gånger per år. Det förlänger livet och se till att kameran spelar in bilder eller video i högsta möjliga kvalitet.

Din Spypoint eller Bolyguard åtelkameran är tillverkad till att användas utomhus i alla väder, men det är viktigt att du kontrollerar gummitätningar för eventuell uttorkning eller sprickor som vatten och små djur annars kan tränga in och störa driften av kameran. Vi rekommenderar att du behåller gummipackningar genom att belägga med en silikon pinne. Kom ihåg gummipackning som sitter mellan antennen och kamerahuset.

Vi rekommenderar också att du alltid använder batterier i bra kvalitet. Många billiga batterityper har inte tätningen, och vi ser tyvärr ibland kameran för service där batterierna har läckt och förstörde kameran. Om kameran inte används under en längre period bör du därför ta ut batterierna som en extra säkerhet mot läckage.

Köp kvalitet batterier här

Kamerahuset är vattentätt, men när du öppnar den för att programmera kameran kan du ofta inte undvika att få fukt in när du stänger kameran huset. Det rekommenderas att du ställer in “anti fukt inlägg” i kameran när de används utomhus. Inläggen kommer att absorbera kondens som kan sitta runt linsen, vilket suddiga bilder. Fukt inläggen kan torkas och återanvändas flera gånger.

läs mer och köpa dem här:

Anti-fukt inlägg för åtelkamera

189,00 kr

När ett åtelkamera öppnas och stängs hela tiden, kommer det naturligtvis att vara en viss mängd fukt i kamerahuset. Anti-fukt inlägget suger effektivt fukt så att den inte sitter runt linsen.

Artikelnr: JK-300 Kategori:
Läs mer

Försök helst inte att torka linsen med en trasa da damm och sand kan repa och skada linsen. Om det finns damm eller sand, rekommenderar vi att du blåser bort det med en fön.

Har du en Spypoint EXCEL action kamera ingår en vattentät kamera hus, som du sätta in kameran när du ska använda kameran under vatten. Det är viktigt att gummipackningen alltid är rena för att säkerställa en perfekt tätning. Skölj kamerahuset i vanligt vatten och skaka den torr. ANVÄND INTE en trasa da ludd kan minska effektiviteten. När du har använt kameran i saltvatten, skölj den i rent vatten och torka den. Saltet kan bygga upp på tätningen och knapparna kan rosta.

Var medveten om att bristande underhåll eller felaktig användning av ditt åtel kameran kan leda till avslag av ett klagomål eller påverka garantin.

Vi finns alltid till hands för att ge råd och vägledning om du har frågor eller är osäker på hur man bäst behålla ditt åtel kamera. Skicka ett mail till info@dangate.dk

Välja jaktstege / torn

En jaktstege kan vara ett bra val av tillbehör för din jakt.
Utbudet av jaktstegar har blivit mycket omfattande. Tidigare fanns det en stationär stege som kunde resas mot ett träd och en jaktstege som kunde stå fritt och var vridbar. Nu är möjligheterna annorlunda, och priserna är mycket olika.
Så vad passar dina behov och vad ska du välja?
Det finns inget exakt svar, men vi kan försöka ge några riktlinjer som kan hjälpa dig göra rätt val.
Till att börja med kan vi dela upp jakt stegar i två kategorier – stationära och transportabla. Dessutom finns det modeller som står mot ett träd eller är fristående. Slutligen kan du välja om jaktstege ska ha ett fast eller snurrbart säte.

Stationära jaktstegar
En jaktstege som oftast har en fast plats i jaktterrängen. Det vill säga en stege som du inte räknar med att behöva flytta runt. De stationära stegarna finns som stående mot ett träd eller fristående och vridbar 360 grader mot ett träd.
(DanGate modeller HS-20 och HS-25)
Denna stege väljs givetvis om du har tillgängliga träd att resa den mot.
DanGate har stegar i 2 varianter. Stegarna är likadant konstruerade, men på HS-25 kan du lätt ? helt utan användning av verktyg ? justera höjden på skjutstödet. Det innebär att jaktstegens skjutstöd kan anpassas helt till den enskilda skytten. (Modell HS-25)
Stationära jaktstegar är typisk byggda av stål och väger därför mer än transportabla jaktstegar. Stigar som står mot träd kan inte vara vridbara på grund av trädet de står mot.

Fristående
(dangate modeller HS-10 og HS-15)
Den fristående stegen väljs naturligtvis när du vill ställa stegen på en plats där det inte finns ett träd att ställa den mot. Men denna typ av jaktstege kan också väljas om du vill ha en stege med 360 graders vridbart säte.
DanGate har stegar i 2 varianter. Stegarna är likadant konstruerade, men på HS-25 kan du lätt, helt utan användning av verktyg, justera höjden på skjutstödet. Det innebär att jaktstegens skjutstöd kan anpassas helt till den enskilda skytten. (modell HS-15)

Transportabla jaktstegar
Detta är en helt ny typ av jaktstege som har kommit på marknaden för några år sedan.
DanGates transportabla jaktstegar kan sättas upp på från få sekunder till några minuter. Detta utan användning av verktyg (med undantag för HS-60 som monteras med hjälp av verktyg).
Denna typ stege väljs, när du önskar stor flexibilitet för att prova nya platser i jaktmarken, till drevjakter på hösten, eller som jaktstege till jaktresan i utlandet. Då undgår du att komma fram till din jaktdestination och upptäcka att det inte är uppställt stegar, eller att de är flyttade från förra året. Den väljs också om du vill ha möjlighet att snabbt kunna prova en ny plats.
Som nämnt ovan finns den transportabla stegen också i två varianter: Stående mot träd och fristående.
Enkelt stående (DanGate modeller HS-40, HS-50 og HS-60)
DanGates transportabla jaktstegar är byggda i aluminium och väger ca 13 kg.
Stegarna är konstruerade olika.
DanGates modeller HS-40 och HS-60 är konstruerade som hopfällbara stegar och tar därför lite plats i hopfällt tillstånd.

Jaktstegen HS-40 absolut mest allsidiga jaktstegen på marknaden. Det finns ett flertal tillbehör till denna stege. Du kan köpa ett stödben som gör att stegen kan stå fritt, utan stöd mot ett träd. Du kan också köpa en förlängning som monteras på stegen så att höjden ökas med 1 meter. En nyhet är även extra långa stödben, så både förlängning och stödben kan användas samtidigt. Används stödbenen är alltså denna stege även fristående.

HS-50 jaktstege är konstruerad som en teleskopstege. Denna jaktstege kan bäras med som en ryggsäck. En fördel med HS-50 är att höjden kan inställas individuellt. Det betyder att om du bara behöver komma upp i 2 meters höjd, så behöver du inte skjuta upp stegen mer än nödvändigt. Det kan vara en fördel om du inte har bestämt dig för placeringen på förhand.

Fristående
(DanGate modell HS-45)
Denna typ av stege är konstruerad som en HS-40 (hopfällbar stege), men har stödben så den kan stå fritt samt har vridbart säte som kan rotera 360 grader. Dessutom kan denna jaktstege även användas som enkeltstående stege mot ett träd. Det kräver bara att stödbenen inte monteras.

På DanGates transportabla jaktstegar kan du lätt ? utan användning av verktyg ? justera höjden på skjutbågen. Det innebär att jaktstegens anläggsbåge kan anpassas perfekt till varje skytt.

Stationära jaktstigar är typisk byggda av stål och väger därför mer än transportabla jaktstegar.

En fördel med transportabla stegar är också att de är lätta att förvara utanför jaktsäsongen när stegen, enligt lagstiftningen, måste monteras ned.

Höjd:
För att undvika att din doft avslöjas för mycket bör en stege vara ca 2,5 meter eller högre. Dock får en steges höjd inte överstiga 5 meter.

Forder utrustning

Utsättningsmetoderna är otaliga och där har genom tiderna varit avprövat och använt många olika metoder med svängande resultat, med hänsyn till passningen av fåglarna, utfodringen i terrängen och sist men inte minst bekämpning av rov-viltet.
Fåglarna sätts ut i åldern 6-10 veckor.
Det kan vara en god idé att komma ut och se under vilka förhållande fåglarna lever under, innan de blir köpta. Avtala tidpunktet innan med avlaren. Det är viktigt med en försvarlig behandling av de inköpta vilt, så det är nödvändigt med en insats innan utsättnings säsongen startar.
Om där är något som du är i tvivel om, så fråga på stället, var du köper fåglarna.

Önskar man at utsätte mere end 1 fasan eller åkerhöna per hektar, eller mer än 100 fåglar på egendomen med under 100 hektar, så skall där utarbetas en Biotop-plan inden d. 1. april 2010. Den också skall vara implementerad på egendomen.
Det är meningen att Biotopplanen skall ha utgångspunkt i egendomens “brakareal” och fungera som en plan för en vilt-vänlig drift av “brakarealen” och biotopp-planegendomens övriga biotoppar i det öppna landskap.

Varje tilltag tildeles points efter en skala och där skall så samlas minimum 100 points för att uppnå tillåtelse till att utsätta 7 fasaner eller åkerhöns / ha.
Gemensamt för dem, är att de skall vara fördelade över hela egendomen och vara “biotopp-förbättrande. Det medför att mobilitet får stor betydning i utförandet av Biotopplanen och här vill en foder automatik med kall-anordning bli ett nyttigt verktyg.

Samman med rättighet är mobilitet nyckelordet i forbindelse med en effektiv natur- og viltomsorg. Ökad mobilitet i viltomsorgen medför att man får fördelat natur- och viltomsorgen på hele egendomen och inte bara i de lätt tillgängliga kärnområdena.
Det betyder en bättre utnyttjelse av jaktrevirets möjligheter och det ger därmed fler jaktupplevelser.

Biotoppen på en utsättningsplats är viktig!
Platsen får gärna ligga i ytterkanten av en skog eller en remise, så att där är möjlighet till att ha en fodermark i förbindelsen. Där skall vare bunddækning och öppna plättar, var kycklingarna kan finna sol och där skall helst vara 4-5 meter höga granar, var de kan få ly om natten.
Om det är ren skogmark, är det viktigt att tillföra alm. sand / grus i rikliga mängder. Tillgång till vatten är bra.
Om du är i tvivel, så vänta hellre ett år, så att du kan lära känna terrängen innan du investerar i utsättningsplatser.

En bra utsättningsplats består av ett ytterstake med en höjd på 160-180 cm och som består av 2″ hönsnät eller plastnät. Man gräver ned 1 stolpe / 8-10 meter, spikar en glatt “staket-tråd”, varpå ytterstaketet fästes.
Storleken skall helst vara minst 2500 m2 (gärna större). För att säkra mot de fybenade rovvilt, är den bästa lösningen ett strömstaket, med 3 trådar, som sitter i en højd på henhållsvis sitter 10 cm – 25 cm -och 50 cm över jorden. Där skall vara 4-5 slussar, som skall leda de kycklingarna tillbaka om de flyger över staketet.
I inhängnaden skall där vara en “voliere”, som täcks med nät, minst 4×8 m (gärna större).
Även om kycklingarna inte skall gå i så lång tid i volieren, så skall den ha en bestämd storlek.
Cirka en kvadratmeter pr. fågel är passende.
Volieren kan med fördel bestå af lösa ramar, nederst beklädd med bräder och överst med et nät/trådväv med en maskstorlek på 2 tum. Som “tak” kan man använda nylon-nät med den samma maskstorlek. Fördelarna med lösa ramar, är att det är lätt att flytta volieren och att man vid utslussning av kycklingarna, lätt kan göra en öppning mellan 2 ramar, som fåglarna kan gå ut igenom. Man kan täcka över 1/3 av volieren med plast, så att fåglarna får ly om där skulle komma ett oväder.
Glöm inte att ställa nerfällda granar i volieren, så att kycklingarna kan vänja sig vid att sitta i träd på natten, innan de slussas ut i terrängen.

Efter några dagar, när fasankycklingarna har “funnit ro” efter flytten, slussar man ca. hälften av dem ut och efter några dagar, resten av dem. Det är en god idé at behålla 5-10 fåglar kvar i volieren, då de med sitt pipande, vill hålla samman på de andra kycklingar. Man fodrar och vattnar i “säkerhetszonen”, området mellan volieren och det område som är “skogat” runt helautsättningsplatsen. Cirka 4 veckor efter utsättningen i volieren, släpps de sista kycklingar ut. Om man upptäcker att de “plockar sina fjädrar”, är det nädvändigt att släppa ut dem tidigare från volieren.

Där skall vara minimum 3 foderplatser, invändigt på utsättningsplatsen eller 1 foderplats / 50 kycklingar. Utvändigt skall där vara foderskärmar, under rimliga förhållanden. Om därt inte finns vatten, naturligt, så skall där vid varje foderskärm, alltid vara friskt vatten.
Fåglarna skall, intill 11 – 12 veckors ålder fodras med “vuxen-foder”, därefter kan man börja att blanda hel vete i fodret. Från 15 veckors ålder, kan man fodra med hel vete.
Speciellt vid fodring av utsatta fasaner, är det viktigt man “håller samman” på dem. Det gör man genom att man fodrar dagligen, med en begränsad mängd, fördelat på en större areal, så att fåglarna håller sig sysselsatta med att finna foder. Det kan snabbt bli många kilo under en säsong och det problem kan lätt lösas med att man har foderautomatik med kalle-funktion. Därmed blir utfodringen effektiviserad och utnyttjandet av fodret förhöjs vid att fodret blir placerat där var där är behov för det.
För att öka sökningen till tilll foderautomaten, kan du, med fördel, blanda ett doftmedel i ditt korn.
Prova gärna vår GameStay, som är baserat på helt naturliga ingredienser, men som avger en doft som fåglarna vill söka sig till.

Utsättningsplatsen kan användas till kycklingar från 6 veckors ålder, men 7-8 veckors ålder vill nog vara till att föredra, då de där vill vara mer “hårdföra”.
Utsättningen föregår på fölgande vis: Man lockar 75-100 kycklingar in i den lille voliere (4x8m), här går de i 1-2 dygn, varefter man öppnar upp. Se till att där är 10-15 kycklingar kvar i volieren, tillsammans med en av de “tama” kycklingar. Om det är ett större parti kycklingar, sätts de ut i omgångar. Det är en fordel om man får en “tam” kyckling med vid utsättningen.
Utsättningen skall ske minst 1 månad innan jaktsäsongen på fasaner går igång. (senast 31 sept.)
Den utsättningsplats som beskrivet, är rimlig att etablera, både arbetsmässigt och ekonomiskt. Om du går i tankar om att förbättra biotoppen, är där en möjlighet för att få en vilt/jaktkonsulent ut för att titta på terrängen och komma med goda råd och vägledning.

Det är viktigt att där inte kommer angrepp av rovdjur på platsen, de första 3-4 veckorna. Det gäller både rävar, grävlingar, mård, hundar och katter.
Olika medel mot detta, kan användas och skall vara på “plats” innan kycklingarna sätts ut.
En gammal metod består av endast en el-tråd, med ett avstånd på 20-25 meter från de yttersta burar. Med en meters mellanrum binder man papperslappar eller staniol, fast på tråden. En vuxen räv vill normalt inte passera denna förhindring, men funktionen för hund och katt är för dålig.
En bättre lösning är därför, som där står beskrivet i avsnittet Utsättningsplatsen, var man använder sig av tre-fire el-trådar runt om utsättningsplatsen. Den understa tråd skall sitta ca. 10 cm över jorden och avståndet mellan de andra trådarna skall vara ca. 20 cm. Ett sådant “el-staket” med en hög strömeffekt, kan i stort sett hålla allt rovvilt borta ifrån platsen.
Som ett extra skrämselmedel kan man, efter lite tid, hänga upp papperssäckar på platsen.
En transistorradio, inställd på en sation, som spelar musik hela natten, kan också skrämma rovdjuren väck.
Andra skræmselmedel är påsmörjning av den mycket illaluktande hjorthornsolja, upphängning av blinklykter, eller neonrör, som är kopplat till eltrådarna.
Man kan också inhägna med trådväv, med en strömförande tråd uppe och nere.
Olämpan är bara att rovfåglarna har lätt för att ta kycklingarna när de springer utmed trådväven. Rovfåglar, speciellt duvhökar, kan däremot bli ett problem och de är fridlysta.
Det är därför viktigt att platsen är vald, så att den är tillräckligt “gömd” för de utsatta kycklingar.

Montage av sillosocks

Sillosocks vind bulvaner är mycket lätt att använda.
Du bör börja med att montera den medföljande metall pinne genom huvudet av bulvanen.
För att göra dette värma spetsen på metall pinnen med en tändare / lighter.

Lägg bulvanen på sidan mot en hård yta och tryck den varma metall pinne vinkelrätt genom toppen av huvudet av fågeln mot näbben.

Försöker ställa pinnen i så att den bildar en vinkel på 90 grader i förhållande till mittlinjen på bulvanen så att fågeln kan sättas upp parallellt med marken.
Sillosocks bulvanen är nu klar för användning.

Tips:

  • Ställ Sillosocks upp mellan dina andra bulvaner och placera dom på kanterna och nära till vinden i den riktning där fåglarna du jagar förväntas att landa.
  • Använd extra rör – till exempel bambustickor – om du vill använda Sillosocks i djupare vatten.
  • När starka vindar (upp 15 m / sek) kan du sätta Sillosocks, sedan huvudet nästan vidröra marken.
  • Sillosocks skal kunna röra sig fritt i vinden för att få den mest naturliga uttrycket.

Lycka till!