header med betalingskort

Testning av Spypoint åtelkameror

På Dangate vill vi alltid ge den bästa servicen till våra kunder! Speciellt inom åtelkameraområdet då det ofta kan kännas lite av en djungel för kunderna. Vi har därför gjort ett test av alla åtelkameror från Spypoint i vårt sortiment, så att du enkelt kan se hur de presterar, på en rad olika parametrar. Vi gör detta test för att du lättare ska kunna välja rätt åtelkamera för dina behov. Utöver det hjälper testet oss också att kunna ge rätt vägledning till de svenska jägarna.

Utformning av testet

Vi har som sagt testat åtelkamerorna på ett antal av de viktigaste parametrarna, nämligen: Bildkvalitet (dag & natt), räckvidd och triggerhastighet.

Vi har löst uppgiften genom att sätta upp alla kameror i samma område och delat in dem i 2 “kameraträd” enligt nedan. Sedan passerade vi framför kamerorna på 5, 15 och 25 meters avstånd. Först i dagsljus och sedan i mörker.

Med detta förhållningssätt till uppgiften ser vi både räckvidden som kameran triggar vid, bildkvaliteten på 3 olika avstånd, både dag och natt, och triggerhastigheten. (som avgör var på bilden “djuret” befinner sig när bilden tas)

1 av de 2 “kameraträden” vi satt upp för testet.

Resultatet av testet

Nedan presenterar vi resultatet av testet. Det gör vi så att vi presenterar resultaten från varje enskild kamera, och gör en kort beskrivning av det. På så sätt kan du bättre jämföra resultaten mot varandra och se vad som passar dig bäst.
Kom ihåg att den bästa viltkameran är den som passar dina behov bäst – därför väljer vi ingen “bäst i test”.

Spypoint Link-Micro Solar

Denna åtelkamera från spypoint är en uppgradering av den populära Link-Micro som många jägare känner till. Uppgraderingen består av ett internt Litiumbatteri och inte minst en inbyggd solpanel, som håller batteriet laddat.

Spypoint Link-Micro Solar – Se det här

 • Räckvidd upp till 25 meter
 • 10 megapixlar
 • Snabb inspelningshastighet 0,4 sekunder
 • Skickar bilderna till en app

Som kan ses på bilderna nedan presterar “Link-Micro Solar” riktigt förnuftigt på de 3 punkterna. Kameran håller den utlovade räckvidden och fångar rörelser på 25 meters avstånd, både natt och dag. Utlösningshastigheten är lämplig, vilket innebär att motivet är “inom ramen” på alla 3 avstånden. Kvaliteten på bilderna är som ni vet från denna serie av spypoint, och måste anses rimlig. Allt som allt en riktigt fin prestation. Speciellt med tanke på att du får ett uppladdningsbart batteri, solpanel och en åtelkamera som kan skicka hem bilderna till dig, till ett skarpt pris.

Spypoint Link Micro

Link-Micro-kameran från Spypoint är förmodligen en av de mest populära åtelkamerorna på marknaden. Anledningen till det måste nog finnas i att kameran är prisvärd och kan skicka till Spypoints välfungerande app.

Spypoint Link Mirco LTE – Se den här

 • Räckvidd upp till 25 meter
 • 10 megapixlar
 • Snabb inspelningshastighet 0,5 sekunder
 • Snabb 4G (LTE) nätverksöverföring av bilder
 • Gratis app

Bilderna nedan visar fint vad du kan förvänta dig av en Spypoint Link Micro. Viltkameran presterar bra under dagen, med fina bilder på både 5-15 & 25 meter, men på kvällen kommer det lite kort. Bilderna från ett avstånd på 5 och 15 meter är bra, men inte tydligt detaljerade, och från 25 meter gick det inte att få en bild i detta test. Det ska sägas att vi har sett gott om bilder på det avståndet, från samma kamera, men sanning måste vara sanning när vi testar. Slutligen ska det sägas att detta resultat måste hållas upp mot att Link Micro är en av de billigaste åtelkamerorna som kan skicka till en bra applösning. Så på det sättet får du fortfarande mycket för pengarna

Spypoint Force Pro

Med en Force Pro från Spypoint får du en riktigt rejäl åtelkamera, med hela 30 megapixlar och 4k-videoinspelning. Dessutom har den en av de snabbaste triggerhastigheterna på marknaden och är lätt att ha att göra med.

Spypoint Force Pro – Se det här

 • Utlösningshastighet 0,2 sek.
 • Videoinspelning i 4K-kvalitet
 • 30 megapixel foto
 • Rekordräckvidd 25 meter

Som bilderna nedan visar klarar denna åtelkamera testet med stor stil. Bilderna är av bra kvalitet och motivet är centrerat i bilden, både natt och dag. Dessutom uppfyller denna åtelkamera den utlovade räckvidden på 25 meter. Kameran har hänger lägre än den tidigare, och därför finns inte hela motivet med på bilden, på 5 meter. Detta är ett “fel” i fjädringen och har ingenting med kamerans prestanda att göra.

Spypoint Solar DARK

Med Spypoint SOLAR DARK får du en av marknadens mest pålitliga och kompakta åtelkameror. Kameran har en inbyggd solpanel och ett uppladdningsbart batteri, så att du kan minska kostnaden för batterier avsevärt. Det är en vinst för både miljön och din ekonomi.

Solpanelen kan leverera ström till kamerorna även utan direkt solljus. Detta är helt perfekt om din Spypoint-kamera behöver placeras under ett träd och/eller i skuggan.

Spypoint Solar DARK – Se det här

 • 12 megapixlar
 • Räckvidd upp till 28 meter
 • Video i full HD 1080p
 • Ljud på videoinspelningar

I förhållande till att man får en relativt billig åtelkamera med solpanel och uppladdningsbart batteri. Då blir resultatet ganska bra. Solar DARK-kameran har tagit både dag- och nattbilder på alla 3 avstånden och kvaliteten är godkänd. Utlösningshastigheten ser också riktigt rimlig ut, eftersom motivet är centrerat på alla 6 bilderna. Det är inte mycket som skiljer denna åtelkamera från “Link-Micro Solar”. Den största skillnaden är att den här kameran inte har någon sändningsfunktion, i gengäld är den billigare.

Avrunda

Vi hoppas att du fick ut något av vårt åtelkameratest. Om du har ytterligare frågor om åtelkameror i allmänhet är du välkommen att kontakta oss. Kom ihåg att bra service alltid är en del av paketet hos Dangate – Lycka till

header med betalingskort