header med betalingskort

Den tidiga starten

Det hela började 2008, då Søren Bo Andersen ville montera fjärrstyrd automatisering på sin nya laddningsport. “Men varför inte göra det lite lättare för sig själv?
Priserna undersöktes och Søren var tvungen att skaka huvudet över marknadspriset i Danmark. Genom sitt arbete som logistik- och inköpschef för ett antal stora produktionsföretag hade Søren byggt upp ett betydande nätverk i Kina och tillsammans med grindautomatiseringen för sin egen grind köpte han några extra som snabbt såldes till bekanta.
Över middagsbordet blev namnet Dangate en symbol för porten till Danmark för import av kvalitetsvaror till bra priser. Dangates logotyp designades och Søren utvecklade och skapade webbplatsen www.dangate.dk.

Jakt kommer in i bilden

Sedan han fick sitt jaktkort vid 16 års ålder har Søren varit en passionerad jägare och på sin egendom arrangerade han därför matplatser för områdets vilt. Här föddes idén för installation av automatisk matning. Varför inte montera en foderspridare på fodertunnorna som reglerar mängden foder så att endast det foder som djuren kan äta sprids?

Import av utfodringsmaskiner till den danska marknaden påbörjades, och strax efter införde Søren ett program med jaktstegar som med låg vikt och enkel hantering gav jägarna en helt ny möjlighet att vara flexibla med sin egen stege på jakt i Danmark och utomlands.

Saker och ting ökade och när fler återförsäljaravtal upprättades med ett antal jaktaffärer i Danmark registrerades Dangate 2010 som ApS. Samma år introducerade Søren också trådlösa spelkameror från Bolyguard för både jakt- och övervakningssyfte. En produkt baserad på samma filosofi som grindstyrning, automatisk matning och jaktstegar – att saker kan underlättas i vardagen så att både tid och resurser sparas.

Fler återförsäljaravtal upprättades med ett antal jaktaffärer i Danmark och registrerades Dangate 2010 som ApS. Samma år introducerade Søren också trådlösa spelkameror från Bolyguard för både jakt- och övervakningssyfte. En produkt baserad på samma filosofi som grindstyrning, automatisk matning och jaktstegar – att saker kan underlättas i vardagen så att både tid och resurser sparas.

Med de trådlösa kamerorna – och särskilt efter utvecklingen av MMS-kameran – kunde jägare nu få bilder skickade via mobiltelefon eller e-post och övervaka om det finns djur i området och om det finns några fällor att ta hand om. Den flexibla MMS-kameran används också ofta idag av privata medborgare, säkerhetsföretag och företag för stöldövervakning.

Søren Bo Andersen
Søren Bo Andersen

Dangate växte snabbt och det var nu dags för Søren att ta hänsyn till sin arbetssituation. År 2012 lämnade han därför sin permanenta befattning som chef för Global Sourcing på Martin Professional för att fokusera 100% på Dangate. Det borde visa sig vara ett riktigt bra beslut, för 2013 ingick Dangate ett exklusivt distributionsavtal för den danska och svenska marknaden för spelkameror från Spypoint, lockbete från Klaus Weisskirchen, MOJO-lockbete och förstklassiga lockbete för jakt på vildsvin, vild spel och rådjur etc.

Dangate och Danautomatik separeras

I 2013 fick Søren en förfrågan från TAU Italia om han var intresserad av att förhandla om TAUs stora program för dörrautomation och tillbehör i Danmark. Produktsortimentet nådde därmed en nivå där det blev nödvändigt att separera jaktutrustning och portautomation. Namnet Dangate var redan väletablerat och välkänt av ett antal återförsäljare och leverantörer av jaktutrustning, så det beslutades att behålla namnet baserat på det faktum att namnet Dangate representerar porten till kvalitetsvaror till Danmark till konkurrenskraftiga priser. Det nya stora portautomatiseringsprogrammet från TAU Italia överfördes till ett nytt namn – Danautomatik – och webbplatsen www.danautomatik.dk skapades.

Familjen Dangate blir större

I januari 2014 kommer Sørens fru Tina att gå med för att stärka de administrativa processerna, produktbeskrivningarna på webbplatser, öka synligheten på sociala medier och ligga i framkant när det gäller att tillhandahålla god kundservice.

Søren och Tina

I april 2015 ansluter Martin Bigum Baisgaardsig till och hanterade kundsupport och service av åtelkameror. Martin var också en passionerad fotograf och stod bakom många av de fantastiska bilderna och filmerna på Dangates webbplats och sociala medier. Tyvärr lämnade Martin oss efter en kort sjukdomsförlopp våren 2017.

Martin Bigum Baisgaard

Sørens föräldrar har också varit ett stort stöd och hjälp vid start av Dangate. Sørens mamma Sinne tog hand om att packa varor och ta emot varor, medan hans far Christian hjälpte till med mycket praktiska saker som rengöring och underhåll i lagret och körning till återvinningsplatsen.

Sinne och Christian gick i pension från Dangate 2015 på ett välförtjänt sätt.

2015 ansluter Rasmus Rasmussen sig som grafisk anställd och med gedigen erfarenhet av att utforma webbplatser och sociala medier arbetar Rasmus dagligen med det grafiska uttrycket i annonser och reklammaterial, på webbplatsen, samt Dangates närvaro på sociala medier.

Rasmus Rasmussen

2016 hade Dangate en tydlig strategi för att stärka kundfokus och vara mer synlig för våra återförsäljare. Henrik Thomassen tillträder därför den 1 april 2016 som försäljningschef och som delägare i Dangate och Danautomatik. Henrik kom från en liknande position på Primo Vinduer, och med samma passion för jakt som Søren, går det med otaliga timmar på att hitta nya spännande jaktutrustning och testa utrustningen i praktiken, så att vi kan garantera produktens kvalitet och hållbarhet alls gånger.

Henrik Thomassen

Hösten 2017 ansluter Kenneth Bigum Baisgaard sig till som administrativ medarbetare för att stödja orderhantering, godsmottagning och kundsupport – särskilt i förhållande till spelkameror. Sedan 2020 har Kenneth i större utsträckning hanterat direktförsäljningsrelaterade uppgifter, inklusive försäljning och support till nuvarande kunder, samt att hitta nya återförsäljare på den danska marknaden.

Kenneth Bigum Baisgaard

För att stödja den dagliga servicen och supporten på spelkameror och frigöra resurser på Kenneth anställde vi i 2020 Søren Niss Bjerregaard, som utför denna viktiga funktion flera gånger i veckan på Dangate, tillsammans med sitt jobb som falkräddare.

Søren Niss Bjerregaard

År 2018 tog Rasmus sin engelska flickvän Charlotte Shirvington till Danmark på bästa vikingasätt, och tack vare sin språkliga bakgrund och kunskap om sociala medier har Charlotte hjälpt till att utveckla och synliggöra våra aktiviteter. År 2020 gifte sig de två vid en liten privat ceremoni under koronapandemin.

I juli 2020 välkomnade vi också Jens Christian Hjorth som den nya personen som ansvarar för försäljning och support av TAU gate automation till privata och professionella kunder över hela landet. Jens är utbildad produktionsteknolog och kommer från Alfa Laval, där han har arbetat med försäljning och projektledning. På fritiden är Jens också en passionerad jägare, och han är därför en naturlig del av vår produkttestning och dagliga försäljning och service av jaktutrustning.

Jens Christian Hjorth

I januari 2022 anställde vi Rasmus Kruse Nørgaard Nielsen, som med sin professionella bakgrund inom kommunikation kommer att driva och utveckla våra profiler på sociala medier. Rasmus har jagat hela sitt liv och har bl.a. arbetat som professionell jägare/viltförvaltare i både Skottland och Sverige och har även en rad jaktäventyr i Australien och Nya Zeeland, bakom sig. Så hans passion för jakt är stor och i kombination med hans utbildningsbakgrund som naturförmedlare är han rätt match för jobbet

Rasmus
Rasmus Kruse Nørgaard Nielsen

Dangates strategi för 2021 är att stärka försäljning och marknadsföring av våra produkter och varumärken. För att hjälpa oss med detta i en kontrollerad process har vi ingått ett samarbete med Mark Jacobsen, som har en spännande utbildning i erfarenhetsdesign. Mark måste bidra till att optimera våra processer och stärka våra ansträngningar inom branding och marknadsföring av både Dangate och Danautomatik.

Jakt måste vara en upplevelse

Med Dangate vill vi helt enkelt erbjuda europeiska jägare jaktutrustning från marknadens ledande varumärken med särskilt fokus på den amerikanska marknaden, där vi hittar jaktutrustning för:

  • Dig som inte har något emot att bli lite smutsig.
  • Dig som ställer stora krav på kvaliteten på din utrustning.
  • Dig som vill utmana och utveckla din jakt.
  • Dig som känner igen att jaktupplevelsen blir så mycket större när utrustningen blir en oumbärlig jaktkamrat.

Du är experten – vi har jaktutrustningen

Om du har förslag och inspiration för nya Dangate-produkter och jakttips på Facebook och Youtube, får vi gärna dina förslag på info@dangate.se.

Välkommen till familjen Dangate

På Facebook, Instagram och Youtube kan du följa våra nyheter, produkter och många jaktaktiviteter. Vi laddar regelbundet upp filmer och jakttips som kan inspirera dig till nya upplevelser på jakten, och du är alltid mer än välkommen att dela dina jakthistorier, foton och filmer med oss ​​alla som stöder Dangate på sociala medier.

Tack för att du är en del av vår historia.

Hälsningar Team Dangate

Team Dangate

Bli återförsäljare

Idag säljs Dangates produkter i ett stort antal jaktaffärer och onlinebutiker i hela Europa. Här kan du förvänta dig kompetent rådgivning och service i användningen av vårt utbud av åtelkameror, jaktstegar, åtelutrustning, gömslen, lockpipor, bulvaner och personlig jaktutrustning.

Skicka ett mejl om du vill sälja våra produkter i din butik. Kontakta: info@dangate.se eller ring +45 2272 7015.

header med betalingskort